Naar homepage
Groepje pratende mensen met koffiebekers tijdens pauze

NVvP-Voorjaarscongres 2024

Datum en tijd
Locatie:
MECC Maastricht

De titel van het Voorjaarscongres 2024 is "Psychiatrie in Perspectief." Binnen ons vakgebied komen diverse perspectieven samen: patiënten, naasten en zorgprofessionals hebben verschillende opvattingen over wat er speelt en welke stappen er moeten worden genomen. Tevens werken we zowel binnen de psychiatrie als het sociale domein samen met diverse disciplines, elk met hun eigen kijk op de patiënt en zijn aandoening.

We belichten het bredere perspectief van de geestelijke gezondheid van de algemene bevolking; factoren zoals armoede, toegankelijkheid van zorg en de gevolgen van klimaatverandering kunnen een aanzienlijke invloed hebben op onze mentale gezondheid. Om onze kennis te verrijken is het van essentieel belang dat we ons vak in het licht van nationale en mondiale ontwikkelingen beschouwen en hiervoor samenwerken met wetenschappers uit andere vakgebieden.

Het is een boeiend en bomvol programma geworden. Met onder andere internationale sprekers over de impact van klimaatverandering op de mentale gezondheid, precisie-psychiatrie en de complexe relaties tussen sociaaleconomische status, cognitieve capaciteiten en mentale gezondheid.

Bekijk het volledige programma

Ook als je geen lid bent van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie kun je deelnemen aan het Voorjaarscongres op 10-11-12 april.