Naar homepage
Stop roken verbodsbord

Op weg naar rookvrije zorg. Hoe maak je de HIC rookvrij?

Datum en tijd
Locatie:
Online

Regelmatig krijgen Trijnie Rozema en Anton van Balkom, aanjagers rookvrije ggz, deze vraag. Daarom bieden zij beleidsmedewerkers, projectleiders en iedereen die binnen de organisatie betrokken is bij rookvrij-beleid regelmatig een online overleg aan. Tijdens dit overleg wordt een inhoudelijk thema verder uitgelicht. En er is gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en kennis te delen.

Programma

De komende online bijeenkomst is woensdag 22 maart 2023 van 14.00-15.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst vertellen Marloes Timmer en Liesbeth van Dijk, beiden verpleegkundigen op de HIC van GGZ Friesland, hoe het Jelgershuis (HIC) rookvrij is geworden. Marloes en Liesbeth delen hoe zij er, samen met het team, voor hebben gezorgd dat het Jelgershuis een rookvrije behandel- en werkplek is geworden. Vragen als ‘wat heeft ze geholpen, welke weerstanden kwamen ze tegen en hoe gingen ze daar mee om?’ komen allemaal aan bod. En er is ook alle ruimte voor jouw vragen en suggesties. We willen er een interactieve bijeenkomst van maken.

In het aanmeldingsformulier kan je ons een vraag stellen. Vragen over een rookvrije HIC leggen we voor aan Liesbeth en Marloes. Algemenere vragen beantwoorden we als we aan het eind van de bijeenkomst nog tijd hebben. En anders komen we er op een andere manier bij je op terug. Ook nemen we je mee in de eerste ervaringen met de community rookvrije ggz. Dus meld je aan en mis het niet!

Aanmelden

Aanmelden voor woensdag 22 maart kan via deze link. Het kan zijn dat je het aanmeldformulier niet in je werkomgeving kunt openen vanwege de beveiliging vanuit jouw organisatie. Probeer het dan op je (privé)telefoon of je eigen laptop.

Voor aanvang van de bijeenkomst ontvang je van ons een mail met een Teams-vergaderlink.

En deel deze uitnodiging vooral met collega’s voor wie deze bijeenkomst ook interessant kan zijn.

Nu al een vraag? Je kunt terecht bij Trijnie Rozema, trozema@denederlandseggz.nl en Anton van Balkom, avbalkom@denederlandseggz.nl.