Naar homepage
Podcast gedachtegoed de Nederlandse ggz3
Podcast Gedachtegoed

De Nederlandse ggz podcast die verbindt

Welkom bij #Gedachtegoed. Een podcast van de Nederlandse ggz. In onze podcast #Gedachtegoed volgen we zorgprofessionals en voeren we gesprekken met verschillende partners en stakeholders over verschillende ggz-thema’s. Voor welke uitdagingen staan we en hoe kunnen we samenwerken voor het realiseren van oplossingen en veranderingen in de ggz?

Thema: arbeidsmarkt ggz

Ggz-professionals werken met veel passie en plezier voor de mentale gezondheid van hun patiënten/cliënten. Maar de werkdruk is hoog. Hoe blijven zorgprofessionals zelf mentaal veerkrachtig in hun werk en behouden zij hun werkplezier? Zorgprofessionals bij Altrecht en GGz Centraal vertellen over hun motivatie voor het werken in de ggz, hoe zij zelf mentaal gezond blijven en hoe de werkgever een belangrijke rol vervult in het behouden van hun werkplezier.

Gedachtegoed aflevering 1

  “Met alleen maar een medische behandeling geven, help je iemand niet voor de lange termijn. Leonieke Beverloo, en Remmelt Schür werken als psychiater bij Altrecht. Samenwerken met netwerkpartners op zorg in de regio staat centraal. Op een slimme manier zorg bieden waar een hele regio baat bij heeft. Je kunt dit als zorgaanbieder niet alleen doen, hiervoor heb je elkaar als partner-zorgaanbieders nodig, in het belang van de mensen die zorg nodig hebben. Leonieke en Remmelt vertellen over hoe zij het werkplezier behouden als zorgprofessional waar de werkdruk hoog ligt.”

  Ontwerp zonder titel 29
  Gedachtegoed aflevering 2

   “Stress is niet iets slechts, stress is ook goed. Maar je moet ook hersteltijd hebben en goed op jezelf letten, met rust en ontspanningsmomenten. Dat zie je zelf vaak niet goed, dus daarom is het goed dat we elkaar als collega’s hierin ondersteunen. We letten op elkaar. Zo belangrijk dat we dit voor ons zelf goed hebben geregeld.”

   Ontwerp zonder titel 30