Naar homepage
gemengde groep staande oudere mensen

Aanmelding Grote Zorgdebat 2023 is gestart!

Datum en tijd
Locatie:
Beatrixtheater in Utrecht en online

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseert een breed scala aan zorgpartijen Het Grote Zorgdebat. Op maandagavond 13 november gaan kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over hun ideeën voor de toekomst van de zorg.

Wie gaan met elkaar in debat?

Negen kandidaat-Kamerleden -gespecialiseerd in de zorg- gaan onder leiding van Donatello Piras en Suse van Kleef met elkaar in debat: Fleur Agema (PVV), Bart van den Brink (CDA), Julian Bushoff (GroenLinks-PvdA), Jimmy Dijk (SP), Joëlle Gooijer (ChristenUnie), Danielle Jansen (NSC), Wieke Paulusma (D66), Nicki Pouw-Verweij (BBB) en Judith Tielen (VVD).

Vier debatthema’s

Het debat zal in vier ronden verlopen, waarin steeds een belangrijk zorgthema centraal staat:

  • Preventie
  • Arbeidsmarkt in de zorg
  • Passende zorg
  • Impact van vergrijzing op de zorg

Voor wie?

Het Grote Zorgdebat is gratis te volgen voor iedereen die zich betrokken voelt bij de gezondheidszorg in Nederland. Met name patiënten, cliënten, mantelzorgers, zorgprofessionals en leden van de organiserende partijen zijn van harte uitgenodigd het debat te volgen.

Wanneer & waar?

Maandag 13 november 2023 van 19.30 tot 21.00 uur. Het debat vindt plaats in het Beatrixtheater in Utrecht en wordt ook online gestreamd. (inclusief een versie met een tolk Nederlandse Gebarentaal).

Organisatie

Het Grote Zorgdebat wordt naast de Nederlandse ggz georganiseerd door: ActiZ, Artsenfederatie KNMG, FBZ, Federatie Medisch Specialisten, GGD GHOR Nederland, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LAD, LHV, NFU, NVM-mondhygiënisten, NVO, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland, V&VN, VGN en Zorgverzekeraars Nederland.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website HetGroteZorgDebat.nl.

Afbeelding het grote zorgdebat