Naar homepage
Dit raakt mij Deel je verhaal

Dit raakt mij

Werken in de ggz is mooi. En tegelijkertijd uitdagend. Jij maakt als medewerker elke dag impact op het leven van anderen, en daardoor soms ook op dat van jezelf. Dat mogen we als sector best eens laten zien. Verschillende ggz-professionals hebben hierover een korte video gemaakt. 

Doe je mee en wil je ook laten zien wat we in de ggz met elkaar elke dag bereiken? Het thema van jouw 1 minuut-filmpje hoeft helemaal niet groot te zijn. De kern is: je bent geraakt doordat je iets hebt bereikt; van iets heel kleins tot heel groot en alles wat daartussen zit. Laat je inspireren door de onderstaande video’s en neem contact met ons op dan helpen we je op weg! Samen zetten wij ons in voor een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving.

"Het raakte ons om te zien wat het met mensen doet om verantwoordelijkheid te kunnen dragen en eigenaarschap te hebben in de functie die je hebt. En vooral om te zien dat er weer een lach op het gezicht staat" Henny en Jantje vertellen in deze video wat hun raakt bij Werkplek Vlijt bij Eleos, en wat het effect op de eigenwaarde van hun clienten heeft.

Melvin (24) werd geïnspireerd door een 70-jarige. ‘’Je maakt dagelijks zoveel mee in de zorg. Het plezier wat je daar uithaalt is gewoon heel wat waard.’’ Tini en Melvin werken bij RIBW K/AM en vertellen wat hen raakt in hun werk.

“Wat zo mooi is aan dit werk, is dat je soms, hoe verdrietig het ook is, kinderen kunt blijven volgen en ze zien uitgroeien tot fantastische mensen.” In 1 minuut vertelt Lonneke Heere, werkzaam bij Arkin, hoe mooi en tegelijkertijd uitdagend, ze werken in de ggz vindt. Dat doet ze samen met Nikki, een van de jongeren, die ze nooit uit beeld is verloren.

Dit raakt mij

Brigitte Rademakers werkt als beeldend therapeut bij Mondriaan. Ze legt uit wat haar raakt in haar werk: ‘’ De ervaring van het loslaten raakte haar bracht haar ontspanning en zelfvertrouwen. En dat raakt mij.’’

"Wat mij raakt in mijn werk is dat de mensen die ik zie, ondanks de vele tegenslagen, blijven doorgaan om hun leven te verbeteren." In 1 minuut vertelt Antoine van Sint Fiet, werkzaam bij ARQ Centrum'45, waarom hij dit werk bijzonder vindt en met plezier naar zijn werk gaat.

Doe je mee en wil je ook laten zien wat we in de ggz met elkaar elke dag bereiken? Het thema van jouw 1 minuut-filmpje hoeft helemaal niet groot te zijn. De kern is: je bent geraakt doordat je iets hebt bereikt; van iets heel kleins tot heel groot en alles wat daartussen zit. Neem contact met ons op via communicatie@denederlandseggz.nl en wij helpen je op weg.

Jessica Quivooij