Naar homepage

De Nederlandse ggz spant zich in voor de medewerkers in de ggz, zodat zij zich op professionele, betrokken en bevlogen wijze kunnen blijven richten op het versterken van de mentale veerkracht en het verbeteren van de kwaliteit van leven van hun patiënten/cliënten. Dit wordt geïnitieerd en gecoördineerd door het regieteam Mens en Werk.

We zetten in op:

  • het versterken van de arbeidsmarkt;
  • het creëren van goede arbeidsvoorwaarden;
  • het creëren van de best mogelijke arbeidsomstandigheden;
  • het creëren van een uitdagend ontwikkel- en opleidingsperspectief.

Het regieteam Mens en Werk gaat over arbeidszaken in de ggz: van instroom en behoud van onze professionals tot arbobeleid en cao-zaken. Het regieteam streeft naar goede arbeidsomstandigheden en voorwaarden, ontwikkelperspectief voor medewerkers en een positieve positie met betrekking tot de arbeidsmarkt. Lees meer over de ambitie en doelen van het regieteam Mens en Werk in het Jaarplan 2023 de Nederlandse ggz.

Factsheet Arbeidsmarkt in de ggz

Bekijk het factsheet met achtergrondinformatie over werken in de ggz

Groep mensen aan tafel
Vrouw achter PC met Outlook Agendai Stock 1091264670 1

Hoe kunnen we met z’n allen fit en gezond aan het werk blijven en werk en privé in balans houden? Dat lees je op de themapagina Werken in de ggz. Ook delen we daar inspirerende verhalen van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen over hun werkplezier.

Ga naar de themapagina