Naar homepage

De ggz staat voor een grote uitdaging: de zorgvraag blijft stijgen en we moeten met dezelfde mensen méér doen. Hoe blijven we met z’n allen fit en gezond aan het werk en houden we een goede werk-privébalans? Daarvoor biedt O&O-fonds GGZ werkgevers en werknemers ondersteuning op vier belangrijke thema's:

  • werkdruk
  • vitaliteit
  • veiligheid
  • loopbaan

Bijvoorbeeld in de vorm van kennis, inspiratie, praktische hulpmiddelen en financiële mogelijkheden. O&O-fonds GGZ is een samenwerking tussen werkgevers en werknemers in de geestelijke gezondheidszorg (ggz).

Beeldbellen i Stock 1219240298 3 3

Wat is er nodig om het werken in de ggz gezond en duurzaam te maken? Die vraag stond centraal tijdens de bijeenkomsten ‘Goed (= duurzaam) werken in de ggz’ die O&O-fonds GGZ organiseerde.

Bekijk de terugblik

Ggz-professionals leveren dag en nacht de best mogelijke zorg, behandeling en ondersteuning aan cliënten. Hoe blijf je als zorgprofessional zelf fit en gezond, met een goede balans tussen werk en privé? Wat heb je nodig om met plezier aan het werk te blijven? Het O&O-fonds GGZ biedt informatie waarmee je samen met je werkgever aan de slag kunt.

CAO GGZ-app

De cao ggz-app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis. In deze app zijn ook een aantal tools opgenomen. Je kunt de app gebruiken voor het opzoeken van salarisgerelateerde onderwerpen (zoals salarisschaal, bijzondere toeslagen, salarisgarantieregelingen) of afspraken over vrije dagen en werktijden. Extra handig is de nieuwe functie waarmee je delen uit de cao-tekst mailt naar anderen. Ook maak je eenvoudig bookmarks aan, zodat je bepaalde afspraken simpel kunt terugvinden.

Man en vrouw praten achter laptops

Achtergrond

Het O&O-fonds GGZ is een samenwerking van werkgevers en werknemers in de ggz, waar ook de Nederlandse ggz deel van uitmaakt. Het O&O-fonds GGZ wil samen met werkgevers- en werknemersorganisaties ervoor zorgen dat iedereen met plezier goed (= duurzaam) kan blijven werken in de ggz. Met de subsidie uit de ‘Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden’ (MDIEU) worden tot 2025 extra projecten uitgevoerd rond duurzame inzetbaarheid.