Naar homepage

O&O-fonds GGZ

Werk aan een gezonde werkomgeving in de ggz

Als werkgever in de ggz sta je voor uitdagingen. Hoe voldoe je bijvoorbeeld aan de hoge productienorm terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat medewerkers een goede werk-privébalans behouden? Hoe ga je goed om met het personeelstekort? Hoe creëer je een gezond werkklimaat waarin medewerkers hun grenzen durven aangeven? En hoe voorkom je uitval onder medewerkers?

Vier belangrijke thema's

CAO GGZ-app

De cao ggz-app van het O&O-fonds GGZ is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis. In deze app zijn ook een aantal tools opgenomen. Je kunt de app gebruiken voor het opzoeken van salarisgerelateerde onderwerpen (zoals salarisschaal, bijzondere toeslagen, salarisgarantieregelingen) of afspraken over vrije dagen en werktijden. Extra handig is de nieuwe functie waarmee je delen uit de cao-tekst mailt naar anderen. Ook maak je eenvoudig bookmarks aan, zodat je bepaalde afspraken simpel kunt terugvinden.

Praktijkverhalen van leden over de aanpak InBalans

De productienorm in de ggz ligt hoog. Medewerkers zien veel cliënten op een dag en hebben er daarnaast veel administratietaken bij gekregen. Dat kan ervoor zorgen dat zij een hoge werkdruk ervaren. Als deze situatie langere tijd blijft aanhouden, kunnen zij fysieke of mentale klachten krijgen met uitval als gevolg. Hoe kan je dit als werkgever voorkomen? De aanpak InBalans is een effectieve methode om de werkdruk te verlagen en de werk-privébalans te herstellen.

De eerste stap in deze aanpak is dat medewerkers de ruimte krijgen en voelen om met jou en hun team in gesprek te gaan over werkdruk en balans.

Stel het balansbudget beschikbaar in jouw organisatie met de gratis incompany workshop

Wil je weten wat de eerdere deelnemers van hun deelname aan InBalans vinden? Lees de praktijkverhalen van Renier van Arkel en van Mondriaan.