Naar homepage
I Stock 1182850660 9

De geestelijke gezondheidszorg als digitaal ecosysteem

De zorgvraag neemt toe. Onder andere door personeelstekorten kan het aanbod niet meegroeien met de vraag. Dit maakt verdere digitalisering van de ggz noodzakelijk. Maar we zien het ook als een kans. Een kans om de cliënt zo goed mogelijk te blijven helpen.

Visiedocument

De rol van digitale zorg wordt steeds groter. Daarom hebben we samen met zorginhoudelijke professionals, informatiemanagers, zorgbestuurders, ICT-specialisten, leveranciers en Chief Medical Information Officers naar de toekomst van digitalisering van de ggz gekeken. Het resultaat is een visiedocument waarin je leest hoe wij denken dat de verdergaande digitalisering van de ggz er in de toekomst uitziet. We noemen dit: ‘de geestelijke gezondheidszorg als digitaal ecosysteem’.

Presentatie op 2 november 2022

Woensdag 2 november 2022 werd de visie officieel gepresenteerd aan ruim 50 bestuurders, zorgprofessionals, ICT-directeuren/managers van ggz-instellingen. Zes presentaties van initiatieven van onze leden vormden een selectie van actuele ontwikkelingen die laten zien waar het naar toe moet én dat de visie al concreet aan het worden is. Deze kunnen andere leden tot inspiratie dienen.

Wat ons betreft een geslaagde bijeenkomst met boeiende presentaties en waar veel ervaringen werden uitgewisseld. Hartelijke dank voor jullie bijdragen: Martijn Bakkers, Pelle Oosting, Ton Vink, Tjeerd van Rees Vellinga, Johan Linssen, Merijn van der Zalm, Joyce Kleikers, Arina van Donselaar, Barbara Montagne en Youri Derks!

Benieuwd naar alle presentaties die werden gegeven?