Naar homepage

Werkgeversservice, cao en arbeidsrecht

Alles over arbeidsvoorwaarden in de ggz

De CAO GGZ is van toepassing op de geestelijke gezondheidszorg en/of de verslavingszorg. De cao bevat afspraken over arbeidsvoorwaarden zoals, salaris, werktijden, verlof, pensioen, vergoedingen en toeslagen. De huidige cao loopt van december 2021 tot en met 31 december 2024.

Digitale cao

De meest actuele cao is als pdf beschikbaar. Veel artikelen in de cao bevatten toelichtingen. Deze toelichtingen zijn exclusief voor leden van de Nederlandse ggz. HR-professionals met een account voor CAO Kennisnet of de community cao ggz 2021-2024 kunnen daar alle informatie vinden over de nieuwe cao.

De bijbehorende salaristabellen kun je apart downloaden.

Cao-app

De cao ggz-app van het O&O-fonds GGZ is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis. In deze app zijn ook een aantal tools opgenomen. Je kunt de app gebruiken voor het opzoeken van salarisgerelateerde onderwerpen (zoals salarisschaal, bijzondere toeslagen, salarisgarantieregelingen) of afspraken over vrije dagen en werktijden. Extra handig is de nieuwe functie waarmee je delen uit de cao-tekst mailt naar anderen. Ook maak je eenvoudig bookmarks aan, zodat je bepaalde afspraken simpel kunt terugvinden.

De app heeft vier handige tools waarmee je berekeningen maakt van het aantal te werken uren, het Levensfasebudget, de ORT en de ingangs- en einddatum van zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Medewerker HR-afdeling met vraag over de cao?
Werknemer met een vraag over de cao?

Cao kennisnet en community cao en werkgeversservice

Cao kennisnet vind je op de community cao en werkgeversservice.

Op cao kennisnet staan toelichtingen op onderdelen uit de cao. Daarnaast ontvang je via deze community nieuwsberichten en kan je vragen stellen. De community cao en werkgeversservice is alleen toegankelijk voor HR-professionals van onze leden. Een account kan je aanvragen door een mail te sturen aan werkgeversservice@denederlandseggz.nl.

Training cao ggz

De Werkgeversservice biedt ook trainingen cao ggz aan exclusief voor leden. Afhankelijk van de behoefte geven we regelmatig cao-trainingen voor (beginnende) HR-medewerkers. De training cao ggz is bedoeld voor (HR-) professionals die met de cao ggz werken en meer over de inhoud van de cao ggz willen weten. In de online basismodule bespreken we de basiselementen van de hoofdstukken van de cao ggz. Tijdens de verdiepingssessie oefenen we met casuïstiek en verdiepen we een aantal lastige onderwerpen van de cao.

Voor meer informatie over de training cao ggz kan je een e-mail sturen naar werkgeversservice@denederlandseggz.nl.