Naar homepage
Header festival van de leefstijl

Festival van de leefstijl

Datum en tijd
Locatie:
Het Museum van de Geest, Schotersingel 2, 2021 GE Haarlem

Na twee succesvolle en uitverkochte edities organiseert het waardenetwerk Verslaving en Gezonde Leefstijl, een initiatief van de Nederlandse ggz in samenwerking met het Museum van de Geest voor de derde keer het Festival van de Leefstijl. Nu leefstijl een prominente plek heeft in verschillende landelijke akkoorden (Integraal Zorg Akkoord, Green Deal Zorg, Nationaal Preventie Akkoord, Gezond en Actief Leven Akkoord) is het thema gezonde leefstijl ‘hotter’ dan ooit en wij smeden het ijzer graag als het heet is!

Samen met jou gaan we op het Festival van de Leefstijl aan de slag met gezonde en duurzame voeding, voldoende sport en bewegen, leefstijl als onderdeel van de behandeling en preventie. Op het festival ontmoet je vakgenoten: verpleegkundigen, psychiaters, onderzoekers, diëtisten, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen die hier serieus werk van willen maken. Je gaat naar huis met tips en ideeën om direct met leefstijl mee aan de slag te gaan. Naast lezingen en workshops, het ontspanplein en het activatieplein is er lekker, duurzaam en gezond eten.

Wil je concreet aan de slag én ook aandacht geven aan je eigen gezonde leefstijl en als kers op de taart ook nog accreditatiepunten verdienen, meld je dan snel aan (de early bird kaarten zijn op) zodat je er zeker bij bent!

Accreditatie

De accreditatie wordt aangevraagd bij: Psychiaters (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), Verpleegkundigen (Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals), Verpleegkundig specialisten (Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register), Ervaringsdeskundigen (Registerplein), Leefstijlcoaches (KABIZ), Diëtisten (Stichting Kwaliteitsregister Paramedici)
Wiepkecahn1280web

Wiepke Cahn

Hoe kunnen we werken aan een integrale aanpak met aandacht voor de psychiatrie én de somatiek?

Onze keynote speaker dit jaar is prof. dr. Wiepke Cahn, hoogleraar Lichamelijke Gezondheid bij psychiatrische aandoeningen bij het UMC Utrecht en bij Altrecht. Wiepke is een gerenommeerd onderzoeker, leider van het zorgprogramma Lijf en Leven én heeft dit jaar de oeuvreprijs gekregen voor haar werk van de NVvP. Wiepke vertelt je meer over het belang van interventies voor een betere lichamelijke én daarmee ook een betere psychische gezondheid van mensen met een psychiatrische aandoening.

Wat is er te doen?

Dit jaar richten we ons op vier thema’s: voeding, sport & bewegen, leefstijl als integraal onderdeel van de behandeling en preventie. Over elk van deze thema’s kun je workshops volgen waarin je meer kennis op doet over de laatste stand van zaken, kennismaakt met goede voorbeelden, maar vooral: handvatten krijgt om er mee aan de slag te gaan. Om de workshops echt interactief te maken en ruimte te bieden voor al jouw vragen, werken we in kleine groepen.

Tussen de workshops door is er voldoende tijd om vakgenoten uit het hele land te ontmoeten en van elkaar te leren.

Houd onze site in de gaten voor updates over het programma.

Hapjes en drankjes

Dit jaar hebben we een extra gezonde en grotendeels plantaardige lunch en kookt Rick Kamphuis met zijn collega’s van Heldfood weer de sterren van de hemel in zijn foodtruck en zet ons heerlijke vegan hapjes voor. Hydrateren doe je bij onze smoothiebar. Energie over? Fiets dan jouw eigen smoothie bij elkaar op onze smoothiefiets.

20210927 131448
Groen
"De leukste werkconferentie in een festivaljasje!"

Wil je alvast een voorproefje? Bekijk de sfeerimpressie van vorig jaar en kom helemaal in de festivalstemming!