Naar homepage

Activatieplein

Lees meer over de activiteiten op het activatieplein. Op de dag zelf kan je jezelf inschrijven voor de onderstaande activiteiten.

HeldFood

Rick Kamphuis werkt als ervaringsdeskundig herstelcoach in de ggz en is initiatiefnemer van HeldFood. Met zijn foodtruck kookt Rick heerlijke vegan gerechten en gaat met mensen in gesprek over hoe gezond (plantaardig) eten bijdraagt aan lichamelijk en mentaal welzijn (en herstel). Hij werkt samen met mensen die hij kent uit zijn werk als herstelcoach. Met de vegan foodtruck staan ze op meerdere festivals en feesten. Rick: “Een gezondere manier van leven zou voor iedereen zijn dat we meer naar de basis gaan. Onbewerkt voedsel, (veel) minder dierlijke producten, meer bewegen en ook meer ontspanning.”

Rick Kamphuis

Ervaringsdeskundig herstelcoach in de ggz en initiatiefnemer van HeldFood

Rick Kamphuis

Smoothiebar en smoothiefiets

Bij Smoothies & Zo weten we als geen ander dat gezondheid en genieten hand in hand gaan. Daarom zijn onze smoothies niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Ze worden vers voor je neus bereid. Onze smoothies zijn gemaakt van vers fruit en groenten, zonder toevoeging van suikers of andere kunstmatige smaakstoffen. Ook gebruiken wij uitsluitend plantaardige dranken en geen sappen. Zo krijg je op een heerlijke manier al je dagelijkse vitaminen binnen! Daarnaast plaatsen wij een “smoothiefiets”. Op dit apparaat kun je zelf een poging wagen om je eigen smoothie bij elkaar te mixen op pure spierkracht!

Smoothies & Zo

Smoothiefiets 2

Silent disco

Wat is er fijner dan uit jouw hoofd te komen door lekker te dansen? Dit jaar hebben we een silent disco op een unieke locatie; in één van de museale ruimtes van het Museum van de Geest!

Silent disco

Cognitieve Fitness workshops

De workshop zal worden verzorgd door Edward Maitimo van Body Brain Dynamics. Edward stond samen met zijn compagnon Perry Coppiëns aan de basis van de Cognitieve Fitness (CF) methode, die zij verder ontwikkelden met een team van neuropsychologen en bewegingswetenschappers. Edward wordt veel gevraagd voor trainingen, workshops en congressen waarbij vitaliteit en de wisselwerking tussen beweging en het brein centraal staan. Sinds 2012 heeft hij met hun opleidingsinstituut zo’n 300 CF trainers opgeleid en zijn ze onder andere partner van de Hersenstichting en de KWBN. (Naast het verzorgen van deze opleidingen is Edward actief als Mindfulness trainer voor de Angst Dwang en Fobie Stichting en is hij op zijn eigen sportschool actief als Martial arts docent.)

Over de workshop

Het is bekend dat fysieke inspanning een cruciale rol speelt voor een goede geestelijke gezondheid. Cognitieve Fitness (CF) is een unieke trainingsmethode die speciaal is afgestemd op het gezond houden van zowel de hersenen als het lichaam. Door haar neurowetenschappelijke insteek onderscheidt zij zich van andere beweegprogramma’s. Waar andere beweegprogramma’s zich hoofdzakelijk richten op de lichamelijke training ligt de nadruk bij CF op het plezierig bewegen door middel van het doen van oefeningen waarbij fysieke inspanning wordt gecombineerd met cognitieve uitdaging en bewuste ontspanning. In 2012 en 2015 is de methode door het Trimbos Instituut binnen de GGZ doelgroep onderzocht. Beide keren waren er lichamelijke, mentale en cognitieve verbeteringen te zien en beoordeelden de deelnemers de training met een 8,3.

In deze workshop tijdens het festival van de leefstijl zal je aan den lijve ondervinden hoe je op een betrouwbare, maar ook hele leuke manier je hersenen kunt prikkelen. Laat jezelf dus vooral inspireren door interessante oefenvormen die je mee kunt nemen naar je eigen praktijk. Tijdens de workshop zal er uiteraard toelichting worden gegeven over de methode, maar uiteindelijk zal je vooral in beweging worden gezet. Voor meer informatie over de methode: www.cognitievefitness.nl.

Edward Maitimo

Ontwikkelaar Cognitieve Fitness en Docent Cognitieve Fitness opleiding

Edward Maitimo