Naar homepage

Ontspanplein

Lees meer informatie over de activiteiten op het ontspanplein. Op de dag zelf kan je jezelf inschrijven voor de onderstaande activiteiten.

Mindfulness en Yoga met Hanneke

Hanneke woont in Zwolle en sinds 2012 is ze werkzaam in de forensische zorg. Daar houdt ze zich bezig met implementatieprojecten en wetenschappelijk onderzoek. Gaandeweg gaf al dat denk- en vergaderwerk te weinig voldoening. Aangezien mindfulness en yoga haar op persoonlijk vlak al veel opleverde, groeide bij haar de wens om dit professioneel in te zetten. Ze zag het belang ervan voor collega’s die veel werkdruk ervaren en zeker ook voor patiënten die veel therapie als een opgelegde interventie ervaren.

Bij mindfulness leert ze mensen tot stilstand te komen en te voelen wat er in hen omgaat en wat ze nodig hebben op dat moment. Dit brengt veel van hen een stukje ontspanning en handvatten om behulpzame keuzes te maken.

Workshop VR

Kom jij tussen de workshops door energie opdoen bij de workshops VR van VRelax? Frank en Gerben van VRelax helpen jou ontspannen!

VRelax is een wetenschappelijk gevalideerde ontspanningstool die wordt ingezet binnen ziekenhuizen, GGZ instellingen, gezondheidszorg, LVB, ouderenzorg en Jeugd-GGZ. Het programma is ontwikkeld voor en door patiënten en zorgprofessionals als antwoord op stress, slapeloosheid, angst en somberheid of afleiding bij pijn, lichamelijk ongemak en medische ingrepen.

Gebruikers worden meegenomen naar prachtige virtuele werelden waardoor ze uit de maalstroom van gedachtes worden gehaald en weer ontspannen. Dit kan onder begeleiding maar is ook zeer geschikt voor zelfmanagement. Zo heeft de behandelaar de handen vrij en kan therapie effectief worden ondersteund zonder uit te hoeven wijken naar extra medicatie of intensieve begeleiding. Meer brillen, minder pillen.