Naar homepage
Een gestrande geest komt los met hulp

Investeer in mentale gezondheid

Wij roepen de Tweede Kamer op: investeer in de mentale gezondheid van alle mensen! Ons doel: de ggz beschikbaar houden voor wie het onmisbaar is.

Wij zijn patiënten en hun naasten, zorgverleners en instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, (jeugd)ggz, forensische zorg en verslavingszorg.
Wij zijn de leden van MIND, het Nederlands Instituut van Psychologen, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en de Nederlandse ggz.

GGZ Mind NIP NVP

Deel jouw tip ook!

We versturen honderden ansichtkaarten naar de Tweede Kamerleden met boodschappen en tips. Om uit te leggen waarom je elke investering in een betere mentale gezondheid later dubbel en dwars terugverdient. Én met tips wat de politiek kan doen om de mentale weerbaarheid van alle mensen te versterken.

Hiernaast vind je de lijst van alle gekozen Kamerleden. 

En hier vind je de Kamerleden van wie we weten dat ze zorg in de portefeuille hebben.

Enkele tips voor de politiek:
Zo zorgen we ervoor dat steeds meer mensen:
Tips 2

👉Print de kaart en plak deze op een stevig papier. 👉Schrijf jouw persoonlijke boodschap. 👉Kies een Kamerlid om je boodschap aan te richten Laten we de Tweede Kamerleden overladen met positieve boodschappen en tips zodat ze er niet omheen kunnen: investeer in mentale gezondheid! Werk je bij een van de leden van de Nederlandse ggz en wil jij ook een kaart sturen naar een Tweede Kamerlid? Dan kun ook je bij de afdeling communicatie een kaart ophalen.

kaart printen
De belangrijkste punten 8

👉 Vroeg ingrijpen voorkomt veel persoonlijk leed en maatschappelijke ellende.

👉 De geestelijke gezondheidszorg helpt daarbij. Maar de ggz kan niet iedereen helpen. 

👉 Onze boodschap aan de politiek: Elke euro voor een betere mentale gezondheid verdien je later dubbel en dwars terug.