Naar homepage
Lunchende meisjes op atletiekbaan

Ledenbijeenkomst ‘Inzet van de ggz op preventie’

Datum en tijd
Locatie:
’t Veerhuis in Nieuwegein

Draag ook bij aan een samenwerkingsagenda op preventie voor ggz en partners

Op 4 april 2024 van 10.00 uur tot 14.00 uur organiseren we een ledenbijeenkomst ‘Inzet van de ggz op preventie’ in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Tijdens ons algemeen ledencongres 2023 hadden we met elkaar al een interactieve sessie over de rol van de ggz-organisaties op het vlak van versterken van de mentale gezondheid, preventie en vroegsignalering. Op 4 april geven we daaraan een vervolg en scherpen we ons gezamenlijke beeld van de actieradius van de ggz op preventie verder aan. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de waardenetwerken Gezond opgroeien, Mentale gezondheid en Verslaving en Gezonde leefstijl.

Gesprek over uitvoeringsvarianten van preventie

Na de opening door Ruth Peetoom, voorzitter van de Nederlandse ggz, presenteren vier leden van de Nederlandse ggz diverse uitvoeringsvarianten van preventie, variërend van de inzet van zorgmedewerkers voor preventieve interventies tot het (al dan niet digitaal) aanbieden van kennis en consultatie aan burgers, zorgprofessionals en andere maatschappelijke domeinen.

In deelsessies gaan we met elkaar in gesprek over de strategische, financiële en organisatorische implicaties van elke variant en de kansen en belemmeringen die bestaande kaders als IZA, GALA en de aanpak mentale gezondheid voor ggz-preventie betekenen. In de tweede helft van de bijeenkomst leidt Ruth Peetoom de discussie over hoe we als vereniging de opbrengst van deze gesprekken kunnen vertalen bijvoorbeeld in een agenda voor de waardenetwerken en regieteams, in samenwerking met partners binnen en buiten de zorg.

Voor wie

Ben jij als preventieprofessional, manager preventie, directeur of bestuurder betrokken bij het preventiebeleid van je eigen ggz-organisatie en wil je meedenken over de richting van ggz-preventie de komende jaren? Heb je zicht op het preventie-aanbod van je eigen organisatie en dat van lokale en regionale samenwerkingspartners? Dan nodigen we je van harte uit om aan dit belangrijke gesprek je bijdrage te leveren. Via de onderstaande link naar het aanmeldingsformulier kun je ook specifieke vragen stellen die je graag in de bijeenkomst in wilt brengen.