Naar homepage
Regeldruk

Regeldruk

In de GGZ ervaren behandelaren hoge administratieve lasten. Dit leidt tot verminderd werkplezier en het verlaten van de zorg. Momenteel wordt 40% van de tijd besteed aan administratie, terwijl 22% als voldoende wordt beschouwd door professionals. Met meer dan 80.000 mensen op de wachtlijst en 7.000 openstaande, onvervulde vacatures, is het doel om het administratieve aandeel te verlagen naar 30%. Dit zou zorgen voor 10.000 FTE extra handen aan het bed.

Zinnig en Radicaal Simpel

Om de administratieve lasten binnen de Nederlandse ggz te verminderen, is het belangrijk om dit tot speerpunt te maken. Het uitgangspunt hiervoor is ‘Zinnig en Radicaal Simpel’. 'Zinnig' is de aantoonbare bijdrage van ggz-professionals aan de betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. 'Radicaal simpel' betekent dat we kiezen voor eenvoudige oplossingen die de professionele autonomie van ggz-professionals versterken.

Paars achtergrond

Binnen de Nederlandse ggz werken we met het Winning Team Regeldruk aan vermindering van administratieve lasten vanuit 3 pijlers:

Gezamelijk aanpakken
Lokaal aan de slag
Vereenvoudigen met automatisering

Blog: ‘Verantwoording in de zorg is niet meer verantwoord’ - Zorgvisie

Naar aanleiding van het RVS-adviesrapport dat op 10 oktober verscheen, geven verschillende zorgbestuurders antwoord op de vraag: is dit wel verantwoord? ...

Paarse krokodil GIF

Wil je ook meedenken of meedoen? Leden van de Nederlandse ggz kunnen zich aanmelden voor de ‘Community Regeldruk’. Hier kun je jouw 'paarse krokodil', vragen en goede voorbeelden delen met andere leden. Meld je via de link aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de resultaten die we bereiken bij het vereenvoudigen van regels en afspraken.

Overzicht communities