Naar homepage
Puur Rookvrijjpg

Goede voornemens? Ga in gesprek over roken!

Publicatiedatum

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe start. Veel mensen die roken hebben het goede voornemen te stoppen. De landelijke campagne PUUR rookvrij is daarom vanaf 12 december weer te zien op websites en social media. Mensen die roken worden aangemoedigd om 2023 rookvrij te starten. Als (zorg)professional kan je hieraan bijdragen door met mensen die roken in gesprek te gaan. Start zelf ook met een goed voornemen! Vraag cliënten of ze roken en verwijs hen naar stoppen-met-rokenhulp.

Begin eenvoudig het gesprek over stoppen met roken

Maak stoppen met roken bespreekbaar. De gratis PUUR rookvrij campagnematerialen kunnen je hierbij helpen. Plaats deze materialen in de spreekkamer of hang ze op in de gemeenschappelijke ruimte. Mensen die roken kunnen je hier dan naar vragen en je kunt er zelf eenvoudig over beginnen. Het Very Brief Advice helpt bij dat gesprek. Daarmee kan je makkelijk en snel een gesprek over roken beginnen.


Kijk op www.puurvoorprofs.nl voor meer informatie, tips en materialen over de PUUR rookvrij campagne. De campagne van het ministerie van VWS is ontwikkeld in samenwerking met Trimbos-instituut, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, Pharos en Stoptober.

Rookvrije ggz

Op onze eigen website vind je meer informatie over rookvrije ggz. Ook organiseren we op 8 december een online bijeenkomst waar we met elkaar ervaringen uitwisselen, vragen stellen en van elkaar leren. Aanmelden kan nog tot eind van de week.