Naar homepage

Internationale uitwisseling van good practices op IIMHL

Publicatiedatum

Afgelopen week vond de Council of Clinical Leadership van IIMHL (International Initiative for Mental Health Leadership). Wij zijn sinds 1 januari j.l. officieel lid van dit netwerk en mochten voor het eerst iemand afvaardigen.

Doel van deze bijeenkomst was internationale kennisuitwisseling van good practices op onder andere de volgende thema’s: population mental health in relatie tot grootstedelijke problematiek, de integratie van eerstelijnszorg en ggz en mentale gezondheid op scholen. Verder was er aandacht voor lopende ontwikkelingen in de verschillende deelnemende landen.

Enthousiast ontvangen speech en presentatie

De bijeenkomst vond plaats bij de American Psychological Association in Washington D.C. René Keet (directeur FIT-academy GGZ Noord-Holland-Noord en voorzitter van EUCOMS, namens GGZ van de Council of Clinical Leadership) gaf namens GGZ Nederland daar een korte pitch over de ambulantisering en de FACT-teams als voorbeeld van een good practice in Nederland. Zijn verhaal werd met enthousiasme ontvangen door de groep. Tevens hield hij op verzoek van IIMHL een presentatie bij SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration) over de ambulantisering in Nederland. Ook hier werd positief op gereageerd en SAMHSA gaat verkennen wat werkbaar is voor de situatie in de Verenigde Staten.

Volgende bijeenkomst

De eerstvolgende bijeenkomst van IIMHL is de Leadership Exchange welke plaats vindt van 9 tot 13 september 2019 in Washington D.C.