Naar homepage

Aangepast advies RIVM voor Noord-Brabant

Publicatiedatum

Het RIVM heeft vlak vóór het weekend een nieuw advies uitgebracht specifiek voor inwoners van Noord-Brabant. Het RIVM adviseert iedereen met verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te beperken. Het instituut roept mensen met dergelijke klachten op om het uitgaansleven te mijden, geen evenementen te bezoeken en niet naar het werk te gaan.

Voor zorgmedewerkers geldt een aangepast advies. In de berichtgeving van het RIVM voor inwoners verwijst een voetnoot naar het aangepaste advies voor zorgmedewerkers.

Advies zorgmedewerkers

Zorg voor patiënten moet verleend blijven worden. In afstemming met het ministerie van VWS, RIVM en de GGD is afgestemd hoe zorgorganisaties met het advies moeten omgaan.

Het volgende is daar naar voren gekomen:

  1. Heeft een medewerker risicogebied bezocht of contact gehad met patiënten met corona infectie en klachten van verkoudheid: thuisblijven (= oud advies). De medewerker moet contact opnemen met zijn/haar leidinggevende.
  2. Voor Noord-Brabant geldt extra voor alle zorgmedewerkers bij verkoudheid EN luchtwegklachten EN koorts: thuisblijven (ongeacht contacten of bezoek aan risicogebieden) – in alle andere gevallen kunnen medewerkers gewoon komen werken. De medewerker moet contact opnemen met zijn/haar leidinggevende.
  3. Voor overige burgers in Noord-Brabant geldt bij verkoudheidsklachten; sociale contacten vermijden. Het advies is dat zorgorganisaties in Noord-Brabant familie en ander bezoek vragen om weg te blijven wanneer er sprake is van verkoudheidsklachten.

Actuele informatie

Het coronavirus leidt tot vragen van onze leden, zeker nu het aantal besmettingen in Nederland toeneemt. Het is belangrijk dat zorgorganisaties de adviezen of aanwijzingen van de GGD en het RIVM overnemen. De GGD is in geval van een besmetting het eerste aanspreekpunt voor zorgorganisaties.

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het RIVM.