Naar homepage

De voorbereidingen voor Stoptober zijn weer begonnen

Publicatiedatum

In 2040 een generatie die volledig rookvrij opgroeit: dat is een van de doelen van het Nationaal Preventieakkoord. De Nederlandse ggz ondertekende dit akkoord in 2018 ook en sprak af dat in 2025 alle aangesloten ggz-instellingen rookvrij zouden zijn. Stoptober is weer een mooi moment om hier aandacht aan te besteden.

Stoptober

De landelijke campagne ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ trapt af op 3 september. De website stoptober.nl is al live in verkorte versie. Op 3 september gaat de uitgebreide versie van de site live.

Net als voorgaande jaren faciliteert het Trimbos-instituut ook in 2020 de inzet van Stoptober via zorgprofessionals om de campagne tijdig en adequaat bij patiënten en cliënten onder de aandacht te kunnen brengen. Hieronder leest u wat het Trimbos-instituut u zoal te bieden heeft.

Stoptober-posters, -flyers en -visitekaartjes

U kunt de Stoptober Toolkit 2020 gratis bestellen via de Trimbos-webwinkel. Zolang de voorraad strekt, OP=OP!

Een Stoptober-toolkit bevat:

  • 2 posters
  • 100 flyers
  • 100 visitekaartjes

Als u de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvangt u deze eind augustus. Zo heeft u het materiaal in huis wanneer de campagne start. Vanaf 3 september start de inschrijving voor Stoptober en op 1 oktober stopt iedereen dan massaal met roken.

Lokale of regionale afstemming

Wilt u aanhaken bij een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wilt u hier zelf het voortouw in nemen? U kunt dit kenbaar maken via stoptober@trimbos.nl of stoptober@ggdghor.nl om afstemming te zoeken met uw GGD-regio.

Meer informatie op website Trimbos

Bovenstaande en meer vindt op www.trimbos.nl/stoptober. Hier leest u onder meer wat Stoptober precies inhoudt en hoe u zelf met Stoptober aan de slag kunt gaan. Ook vindt u er handige tips om patiënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken en handvatten om Stoptober in te bedden in uw contactmomenten. Heeft u na het bezoeken van de website nog een vraag? Mail dan naar stoptober@trimbos.nl.

Ondersteuning voor onze leden

Wilt u verder aan de slag met het rookvrij maken van de werkplek? Vanuit de Nederlandse ggz helpen we u graag. Neem contact op met Anton van Balkom, onze aanjager rookvrije ggz.