Naar homepage

Meer weten over carrièrekansen binnen de GGZ?

Publicatiedatum

Dagelijks zetten ruim 1,2 miljoen professionals in Nederland zich in voor de mensen die zorg nodig hebben. Hoe zorgen we ervoor dat al die professionals geïnspireerd blijven werken in de sector? Inzicht geven op hun carrièrekansen in de sector helpt daarbij.

Daarom is woensdag 12 februari de Zorginspirator gelanceerd. Op dit platform krijgen professionals - met behulp van actuele data en slimme algoritmen - inzicht in hun persoonlijke werkperspectieven.

Carrière-inspiratie voor iedereen die in de zorg werkt

Zorginspirator.nl is een onafhankelijk online carrière-platform, speciaal voor professionals die bezig willen zijn met hun toekomst in de zorg. Zij vinden er een concreet en soms verrassend inzicht in hun persoonlijke carrièremogelijkheden. Functies dichtbij en verderweg. Nu én in de toekomst. Plus: het geeft aan wat nodig is om van de huidige naar de gedroomde functie toe te groeien via opleiding of training.

Medewerkers mogelijkheden bieden

GGZ Nederland is betrokken geweest bij de ontwikkeling en is blij met het eindresultaat. “Onze professionals zijn ons belangrijkste kapitaal”, zegt directeur Veronique Esman van GGZ Nederland. “Dus is het belangrijk dat we hen de mogelijkheden bieden om zich verder te ontwikkelen. Zorginspirator draagt er aan bij dat er nu én in de toekomst voldoende gekwalificeerd personeel is. Zodat we de beste zorg kunnen blijven verlenen aan onze cliënten”.

Toekomstvariant voor elke functie

Het unieke aan Zorginspirator is dat het platform niet alleen inzicht geeft in de mogelijkheden van nu. Elke functie is ook voorzien van een toekomstvariant, waarbij rekening is gehouden met maatschappelijke ontwikkelingen en technologische innovaties. Zorgprofessionals kunnen zo zien hoe hun eigen functie verandert en welke opleidingen of cursussen ze kunnen volgen om bij te blijven.

Voor wie?

Zorginspirator is er voor alle medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg, algemene en universitaire ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, en gehandicaptenzorg. Zowel in zorgverlenende en medische beroepen, als in ondersteunende functies als ict en administratie. Voor professionals met een registratie in een beroepsregister is Zorginspirator een mooie manier om hun werkervaring, opleiding, bevoegdheden en bekwaamheden bij te houden. Daarnaast is het platform geschikt voor herintreders en zij-instromers in de zorg om zich te oriënteren. Zorginspirator is een initiatief van werknemers- en werkgeversorganisaties verenigd in de arbeidsmarktfondsen en wordt ondersteund door het ministerie van VWS.