Zoeken

Wat is internationaal de impact van COVID-19-pandemie op de mentale gezondheid van kinderen en jongeren? Wat kunnen we leren van andere landen als het gaat om het beperken van deze impact en wat zijn aanbevelingen voor de toekomst?

Op 12 maart 2021 van 13.00 uur tot 14.30 uur hebben we de eer om op deze vragen in te gaan met: Deze webinar is voor iedereen die geïnteresseerd is in een internationaal perspectief op hoe de mentale gezondheid van kinderen en jongeren wordt beïnvloed door de Covid-19 pandemie en hoe we deze impact kunnen beperken. De covid-19-pandemie heeft een grote negatieve invloed op het welzijn van kinderen en jongeren, waarbij de meest kwetsbaren het zwaarst worden getroffen. Een avondklok, het sluiten van scholen, toegenomen armoede, geweld en misbruik en beperkte toegang tot zorg dragen allemaal bij aan psychische problemen (ENOC & Unicef, 2020). Met onze internationale sprekers gaan we in op naar de internationale situatie, de situatie in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en aanbevelingen voor de toekomst. Samen met de Nederlandse experts kijken we naar de lessen die we hieruit kunnen trekken voor de Nederlandse praktijk.

Nieuwsgierig geworden? Neem gratis deel aan de webinar getiteld: “An international perspective on the impact of the COVID-19 pandemic on child and youth mental health and future directions” georganiseerd door het Waardenetwerk Internationaal Verbinden onderdeel van de Nederlandse ggz! Het webinar is in het Engels.

Klik hier voor meer informatie en registratie