Zoeken

Wat is internationaal de impact van COVID-19-pandemie op de mentale gezondheid van kinderen en jongeren? Wat kunnen we leren van andere landen als het gaat om het beperken van deze impact en wat zijn aanbevelingen voor de toekomst? 

Op 12 maart 2021 van hadden wij de eer om op deze vragen in te gaan met: De webinar gaf informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in een internationaal perspectief op hoe de mentale gezondheid van kinderen en jongeren wordt beïnvloed door de COVID-19 pandemie en hoe we deze impact kunnen beperken.

De pandemie heeft een grote negatieve invloed op het welzijn van kinderen en jongeren, waarbij de meest kwetsbaren het zwaarst worden getroffen. Een avondklok, het sluiten van scholen, toegenomen armoede, geweld en misbruik en beperkte toegang tot zorg dragen allemaal bij aan psychische problemen (ENOC & Unicef, 2020).

Met onze internationale sprekers hebben we de internationale situatie belicht, door te kijken naar het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en hebben we gekeken naar aanbevelingen voor de toekomst. Samen met de Nederlandse experts hebben we besproken wat voor lessen we hieruit kunnen trekken voor de Nederlandse praktijk.

Bekijk hieronder de webinar terug:
 
 
Slidesets van de sprekers:

A-South-African-perspective-by-dr-Ingrid-Daniels

A-UK-perspective-by-dr-Bernadka-Dubicka