Naar homepage

Jaarplan 2021 de Nederlandse ggz online

Publicatiedatum

Vanaf vandaag is het jaarplan 2021 van de Nederlandse ggz online beschikbaar. We gaan door met onze inzet voor een mentaal veerkrachtige, veilige en inclusieve samenleving. Dit doen we samen met onze leden, partners, stakeholders binnen en buiten de sector.

We zullen ons het komende jaar richten op het verbeteren van onze zichtbaarheid en de communicatie met onze leden en samenwerkingspartners. Een van de speerpunten in ons jaarplan is het in beeld brengen van de Nederlandse ggz op weg naar de Tweede Kamer Verkiezingen op 17 maart en gedurende de formatieperiode. We delen onze (gezamenlijke) standpunten, aangedragen oplossingen en resultaten die bijdragen aan de verbetering van het aanbod van geestelijke gezondheidszorg. Met als leidraad ons visiedocument: Geestelijke gezondheidszorg op maat én op tijd. Concreet betekent dit dat we dit jaar het merk de Nederlandse ggz gaan laden. Daarnaast zal komend jaar de wisselwerking tussen waardenetwerken en regieteam tot wasdom moeten en kunnen komen.


De Nederlandse ggz laat zich leiden door vijf ambities. Daar gaan we voor als belangenbehartiger van zo'n 100 aanbieders met 89.000 professionals. Om dit waar te maken zoeken we de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz.