Naar homepage

Online masterminds voor psychiaters en gedragswetenschappers

Publicatiedatum

NVO, NIP, NVvP, StroomOp en de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) nodigen psychiaters en gedragswetenschappers (orthopedagogen/psychologen) met verschillende functies in de keten van harte uit om deel te nemen aan een serie van 4 korte online bijeenkomsten – masterminds – over het bieden van de best passende zorg voor kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen.

In deze masterminds gaan 6 tot 8 gedragswetenschappers en psychiaters samen met collega’s op ontdekkingstocht hoe zij hun persoonlijke ambities verder kunnen brengen. Benut elkaars ‘mind’, vertaal grote ambities naar kleine experimenten, en pak samen de regie op het bieden van steeds betere jeugdhulp voor kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen.

Wat is mastermind?

Centraal bij een mastermind staat de ambitie van de psychiater of gedragswetenschapper in de hotseat. Vanuit de hotseat geeft deze professional tijdens de eerste bijeenkomst een toelichting op zijn of haar persoonlijke ambitie en bijbehorende dilemma’s. Voor elke groep zijn we op zoek naar gelijkgestemde professionals: psychiaters en gedragswetenschappers die zich herkennen in deze ambitie en die samen met de professional in de hotseat deze ambitie verder wil brengen. Doel is om elkaars “mind” maximaal te benutten. Door vragen te stellen, door kennis en ervaring te delen, en vooral, door zelf tussen de sessies door actief te experimenteren met nieuwe ideeën of inzichten. Om daar vervolgens in de volgende sessie op te reflecteren en van te leren. Dat allemaal in vier online bijeenkomsten van max 45 minuten. Een mastermind is een plek om geïnspireerd en gemotiveerd te raken om vervolgens actief te experimenteren in de praktijk en daar weer van te leren. Een plek waar professionals van hun eilandjes afstappen om over organisaties en domeinen heen te delen, experimenteren, reflecteren en leren.

Voor meer informatie, aanmelden en data, zie de site van BGZJ.