Naar homepage

Stoptober: bereid je voor met toolkit en training

Publicatiedatum

Met cliënten en collega’s 28 dagen niet roken in oktober: dat is Stoptober. Duizenden zorgprofessionals werken jaarlijks samen aan het groeiende succes van de landelijke campagne Stoptober. Ook jij kunt eenvoudig meedoen.

Maak het verschil voor cliënten en collega’s

Jij kunt als zorgprofessional het verschil maken voor cliënten en collega’s. Stoppen met roken levert namelijk veel gezondheidswinst op. En Stoptober helpt bij het stoppen met roken, beter dan een gewone stoppoging. Bovendien is Stoptober een gemakkelijke manier om stoppen met roken te bespreken met je cliënt. Ook is het eenvoudig te combineren met een stopadvies.

Tijdens Stoptober ondersteun je elkaar ook als collega’s. Zo houd je je stoppoging makkelijker vol en weet je dat je er niet alleen voor staat. Stoptober heeft middelen die je kunnen helpen:

  • Bestel de gratis papieren toolkit met promotiematerialen.
  • In de gratis digitale toolkit vind je ook promotiematerialen, zoals een wachtkamerfilmpje en logo’s.
  • Je kunt ook promotiematerialen kopen van Stoptober, zoals een mok of t-shirt.
  • Bekijk de individuele en groepstrainingen, bijvoorbeeld van longarts Wanda de Kanter.

Kick off op 2 september, Stoptober start op 1 oktober

Wat kun je nog meer doen voor een optimale voorbereiding? Maak collega’s enthousiast en breng Stoptober onder de aandacht. Je kunt ze bijvoorbeeld wijzen op het Stoptoberhuis. En zet de kick-off op 2 september in je agenda. Dan worden de deelnemende BN’ers aan het Stoptoberhuis bekend en start de Stoptober-campagne. Stoptober start op 1 oktober. Heb jij met je collega’s al een plan gemaakt voor Stoptober?

Aanjagers rookvrije ggz

Ook op andere momenten in het jaar kun je je inzetten voor stoppen met roken of een rookvrije ggz. Heb je een vraag over het rookvrij krijgen van je instelling? Neem dan contact op met de aanjagers rookvrije ggz bij de Nederlandse ggz: Anton van Balkom: avbalkom@denederlandseggz.nl en Trijnie Rozema: trozema@denederlandseggz.nl.