Naar homepage

Lancering HUB privacy en gegevensdeling

Publicatiedatum
De HUB privacy en gegevensdeling in het sociaal domein en het zorg- en veiligheidsdomein is gelanceerd! Je kunt de HUB bereiken via www.samenvoorzorgenveiligheid.nl. Deze HUB richt zich op beleidsmedewerkers, privacydeskundigen en uitvoeringsprofessionals die handvatten zoeken om privacy en gegevensdeling zorgvuldig in te richten.

Documenten die ketenpartners samen ontwikkeld hebben
Op de HUB stellen we gevalideerde kennis beschikbaar omtrent privacy en gegevensdeling in het sociaal domein en het zorg- en veiligheidsdomein. Het gaat om breed gedragen kennis die ketenpartners in het zorg- en veiligheidsdomein gezamenlijk ontwikkeld hebben.

Beschikbare kennis bundelen
De HUB is tot stand gekomen omdat er veel documenten over privacy en gegevensdeling in het sociaal domein en zorg- en veiligheidsdomein beschikbaar zijn. Deze documenten zijn nu op verschillende plekken terug te vinden. Kennis over het thema is daardoor erg versnipperd. De HUB bundelt de (links naar) deze documenten. Het is een initiatief van de landelijke stuurgroep Zorg en Veiligheid.

Zoeken in de database van documenten
Bij het zoeken naar documenten vind je documenten op onderwerp (zoals ‘bemoeizorg’, ‘persoonsgerichte aanpak’ en ‘wet verplichte ggz’) en op type medewerker waarop het document zich richt (beleidsmedewerker, privacydeskundige en/of uitvoeringsprofessionals). Op dit moment staan er ongeveer 35 documenten op de HUB. We vullen de HUB regelmatig aan met nieuwe relevante documenten. Wanneer je documenten mist op de HUB horen we dit graag via contact@samenvoorzorgenveiligheid.nl.