Naar homepage

Nieuwe uitgave Wegwijzer voor meer informatieveilig gedrag in de zorg

Publicatiedatum

In april 2021 verscheen de eerste versie van de wegwijzer ‘Aan de slag met informatieveilig gedrag’ op basis van pilots in zorgorganisaties in vier branches en theoretische kennis uit de gedragswetenschap. Deze week publiceerde het project Informatieveilig gedrag in de Zorg* de nieuwe uitgave van de Wegwijzer. Deze is aangevuld met meer praktische voorbeelden, extra handvatten voor het zo effectief mogelijk implementeren van acties en twee verschillende onderzoeksontwerpen voor de effectmeting van die acties. De aanvullingen kwamen tot stand via de praktijkervaringen van professionals die met de Wegwijzer aan de slag gingen. Hierdoor kun je voortaan nog gemakkelijker zelf aan de slag.

Zelf aan de slag met de innovatieve Wegwijzer

De aangevulde versie van de Wegwijzer omvat nog steeds een innovatieve, gestructureerde aanpak specifiek voor de zorg die je in zes stappen door het proces leidt en voorziet in tips, voorbeelden en handige formats om tot maatwerkoplossingen te komen. Zo heb je een handvat om de opgaven rondom informatieveiligheid en privacy voor jouw organisatie vorm te geven.

Download je eigen Wegwijzer

Wil je samen met een multidisciplinair team zelf aan de slag gaan in je eigen organisatie? Download dan direct de Wegwijzer vanaf deLinkedIn-pagina Aan de slag met informatieveilig gedrag.

Gedrukte Wegwijzer ontvangen?

Naast de digitale versie is er ook een gedrukte versie beschikbaar. Mocht je deze willen ontvangen, laat het ons dan weten door een bericht te sturen naar informatieveiligheidzorg@ictu.nl en daarin het adres te vermelden waar we de gedrukte versie naar toe kunnen sturen.

Open spreekuur

Ben je al aan de slag met de Wegwijzer of ga je dat binnenkort doen? En wil je onderweg eens sparren? Meld je dan via informatieveiligheidzorg@ictu.nl aan voor het open spreekuur. De volgende zijn op donderdag 13 januari 16:00 – 17:00 uur, dinsdag 18 januari 11:00 – 12:00 uur en donderdag 27 januari 16.00 – 17.00 uur. Twee deskundigen uit het projectteam zitten dan klaar om je vragen te beantwoorden en met je mee te denken. En mochten deze data niet uitkomen, dan ben je op een later moment welkom.


* Informatieveilig gedrag in de Zorg is een project in opdracht van ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU, NVZ en VGN, verenigd in de Brancheorganisaties Zorg (BoZ), en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, uitgevoerd door stichting ICTU.