Naar homepage

Zelfaudit rookvrije zorg helpt je op weg bij rookvrije ggz

Publicatiedatum
Gezonde zorg is rookvrije zorg. In 2025 zijn alle ggz-instellingen rookvrij. Hoe? De Toolkit Rookvrije Zorg helpt je daarbij. Je vindt daar 8 pijlers die je helpen bij het rookvrij krijgen van je organisatie. De Toolkit Rookvrije Zorg biedt handvatten om een rookvrije werk- en behandelplek te realiseren. Per pijler zijn best practices verzameld en vind je allerlei handige materialen als artikelen, ervaringen, tips en e-learnings.

Maak gebruik van de zelfaudit

De laatste pijler gaat over Monitoring en Evaluatie. Je vindt daar hele handige hulpmiddelen als een checklist en een zelfaudit. Die helpen je om tijdens het maken van rookvrij beleid inzichtelijk te krijgen én te houden waar je staat en welke stappen je verder kunt zetten. Een organisatie rookvrij krijgen én houden is een kwestie van lange adem. Met name de zelfaudit is daarbij een prachtig hulpmiddel. Maak daarbij vooral gebruik van deze webpagina: https://www.rookvrijezorg.com/toolkit/monitoring-en-evaluatie/

Win 2 kaarten voor het Festival van de Leefstijl

Heeft de Toolkit Rookvrije Zorg jou geïnspireerd? We horen graag hoe jouw instelling daarmee aan de slag is. Deel je goede voorbeeld via communicatie@denederlandseggz.nl. Het meest inspirerende voorbeeld delen we én wint 2 gratis toegangskaarten voor het Festival van de Leefstijl op maandag 5 september in het Museum van de Geest in Haarlem.

Ga je ook aan de slag om je instelling rookvrij te maken? Of wil je advies over rookvrij-beleid? De aanjagers rookvrije ggz staan voor je klaar: Anton van Balkom, avbalkom@denederlandseggz.nl en Trijnie Rozema trozema@denederlandseggz.nl.