Naar homepage
Jeroen Pepers

Jeroen Pepers nieuwe directeur branchevereniging de Nederlandse ggz

Publicatiedatum

Het bestuur van de Nederlandse ggz heeft Jeroen Pepers benoemd als nieuwe directeur van de Nederlandse ggz, de branchevereniging voor de ggz en verslavingszorg. Hij volgt in deze positie Veronique Esman op die per 1 januari 2023 directeur van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen is.


Jeroen Pepers is sinds 2016 directeur van Aedes, vereniging van woningcorporaties. Hij werkte daarvoor als directeur van het Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds (A+O) gemeenten en eerder bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Hij was 8 jaar lid van de Raad van Toezicht stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West. Pepers studeerde Sociaal Recht en Internationaal Recht aan de Universiteit van Utrecht.

'Verdere ontwikkeling van vereniging als netwerkorganisatie'

Ruth Peetoom, bestuursvoorzitter van de Nederlandse ggz, is blij met de komst van Pepers: “Met Jeroen Pepers krijgt de vereniging een ervaren directeur die zijn sporen verdiend heeft met het leiding geven aan een branchevereniging. Hij heeft kennis van de zorg, begrijpt de complexiteit van de ggz-sector en wil zich daar graag verder in verdiepen en voor de ggz van betekenis zijn. Jeroen is samenwerkingsgericht en toegankelijk. Samen met de leden en de professionals van de vereniging wil hij verder werken aan het versterken van de netwerkgedachte en de verdere ontwikkeling van de vereniging als netwerkorganisatie.”

'Maatschappelijk verschil maken'

Jeroen Pepers: “Ik kijk uit naar mijn start bij de Nederlandse ggz, een branchevereniging volop in beweging, die de omslag maakt naar een hedendaagse netwerkvereniging. Voor mij is het belangrijk dat mijn werk maatschappelijke waarde toevoegt. De ggz-sector is een prachtige branche die het meer dan waard is om met elkaar het maatschappelijke verschil te maken.” Jeroen Pepers start per 1 mei als directeur bij de Nederlandse ggz.