Naar homepage
Groepmensenaantafelinoverleg

Adviseur (Forensische) Zorg en Veiligheid

Wil jij bijdragen aan een veilige en mentaal gezonde samenleving, heb jij interesse in de forensische zorg en de raakvlakken met reguliere zorg, en het veiligheids- en sociaal domein en wil jij je inzetten voor de belangenbehartiging voor onze leden?

Wij zijn op zoek naar een Adviseur (Forensische) Zorg en Veiligheid.

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. 

Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten, ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan?
Wij zoeken een:

Adviseur (Forensische) Zorg en Veiligheid
(28-36 uur per week)

De functie

Met jouw inzet op verschillende dossiers en kennis van vraagstukken in de forensische zorg, reguliere zorg en van het veiligheids- en sociaal domein, draag je bij aan een veilige en mentaal gezonde samenleving. Een veilige en mentaal gezonde samenleving is belangrijk voor ons allemaal.
Als adviseur houd je je bezig met zowel de samenhang tussen forensische zorg, reguliere ggz en verslavingszorg en beschermd wonen, als met de werking van de wet verplichte ggz. Vraagstukken gaan over thema’s als samenwerking, bekostiging, contractering, arbeidsmarktaanpak, kwaliteit van zorg en wetgeving.

Je bent onderdeel van het team Zorg en Financiering. Je werkt nauw samen met de adviseurs van dat team, met de netwerkcoördinator Zorg en Veiligheid, met juristen en met leden die (forensische) ggz bieden. Je onderhoudt contact met het Forensisch Netwerk (samenwerking tussen de Nederlandse ggz, Valente en VGN), met het ministerie van JenV en VWS, de VNG, en de leden van de Nederlandse ggz, zoals onder meer vertegenwoordigd in het Forensisch Beraad en het winning team Samenhang forensische zorg, ggz en verslavingszorg.

Je behartigt de belangen van de leden, onder andere door te participeren in projecten en het voorbereiden en deelnemen aan (bestuurlijk) overleg. Je volgt relevante ontwikkelingen, analyseert en vertaalt deze naar adviezen voor concrete belangenbehartiging. Je bouwt en onderhoudt een netwerk met relevante stakeholders zoals andere brancheorganisaties, beroepsgroepen, ministeries, financiers en patiëntenverenigingen. Je beschikt over een politiek-bestuurlijke antenne en bent in staat (complexe) dossiers in goede banen te leiden.

Wat neem je mee?

 • Academisch denk- en werkniveau;
 • Kennis van de (forensische) zorg, veiligheid of verwante domeinen;
 • Ervaring met het zelfstandig en in teamverband uitvoeren van beleids- en advieswerkzaamheden en het leiden van projecten;
 • Enige ervaring met beïnvloedings- en samenwerkingsprocessen op landelijk niveau;
 • Doorzettingsvermogen bij het effectief en efficiënt realiseren van de beoogde doelstellingen;
 • Actieve netwerker en in staat mensen en middelen te mobiliseren;
 • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden we?

De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. De recent opgerichte Academie voor Leren en Ontwikkelen (ALO) biedt diverse in- en externe opleidingen aan. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ggz en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Je kunt rekenen op;

 • Afhankelijk van kennis en ervaring een inschaling in FWG 60 (max € 5.335) of FWG 65 (max € 6.264) bij een fulltime dienstverband;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Vrij te besteden persoonlijk budget in het kader van vitaliteit;
 • Een balansbudget van €500,- bruto per jaar;
 • Opleidingsfaciliteiten, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en een goede reiskostenregeling;
 • Een pensioen bij het Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Faciliteiten om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken;
 • Een centraal gelegen kantoor, direct naast het Centraal Station Amersfoort.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je zo snel mogelijk te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl. De gesprekken vinden doorlopend plaats. Hebben we de juiste kandidaat gevonden dan sluiten wij de procedure.

Voor vragen over de forensische zorg kun je contact opnemen met Tessa Koster, secretaris Forensisch Netwerk (06 – 23 43 41 43), voor vragen over zorg en veiligheid met Lilly Buurke, netwerkcoördinator Zorg en Veiligheid (06 – 39 83 74 07) en voor algemene of procedurele vragen: Richard Boxem, manager Belangenbehartiging via 06 57 61 22 40 of rboxem@denederlandseggz.nl.