Naar homepage

De Nederlandse ggz is de branchevereniging voor de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. We richten ons op belangenbehartiging, samenwerken, kennis delen en innovaties. Voor leden bieden we een platform om van elkaar te leren, te vernieuwen en samen elke dag nog beter te worden.

Samen met ggz-aanbieders en partners binnen en buiten de ggz-sector werken wij aan de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen. Samen zijn we de Nederlandse ggz.

Doe je met ons mee?

Deel jouw kennis, stel je vraag en ontmoet vakgenoten op
de ggz community

Community rond

Vroeg ingrijpen voorkomt veel persoonlijk leed en maatschappelijke ellende. De geestelijke gezondheidszorg helpt daarbij. Maar de ggz kan niet iedereen helpen. Investeren in mentale gezondheid is heel hard nodig. Onze boodschap aan de politiek: elke euro voor een betere mentale gezondheid verdien je later dubbel en dwars terug.

Lees meer
Ontwerp zonder titel 16
Lunchende meisjes op atletiekbaan

Draag ook bij aan een samenwerkingsagenda op preventie voor ggz en partners

Tijdens ons algemeen ledencongres 2023 hebben we al met elkaar gesproken over de rol van de ggz-organisaties op het vlak van versterken van de mentale gezondheid, preventie en vroegsignalering. Op 4 april geven we daaraan een vervolg en scherpen we ons gezamenlijke beeld van de actieradius van de ggz op preventie verder aan. Kom ook en denk mee over de richting van ggz-preventie de komende jaren.

Ledenbijeenkomst ‘Inzet van de ggz op preventie’