Naar homepage

Campagne PUUR rookvrij roept op tot een rookvrije start van 2022

Publicatiedatum

Een nieuw jaar is voor veel mensen een goed moment om te stoppen met roken. Daarom is de landelijke campagne PUUR rookvrij weer te zien op websites en social media. Mensen die roken worden aangemoedigd het nieuwe jaar rookvrij in te gaan en hun stopdatum te plannen op 1 januari. Ondersteuning van jou als (zorg)professional is belangrijk voor een succesvolle stoppoging. Het is bewezen dat een stopadvies van een zorgverlener veel vaker leidt tot een stoppoging. Help je hierbij?

Materialen om stoppen met roken te stimuleren

Maak stoppen met roken bespreekbaar. Een gepersonaliseerde poster en de gratis campagnematerialen kunnen je hierbij helpen. Plaats deze materialen in de spreekkamer of hang ze op in de gemeenschappelijke ruimte. Mensen die roken kunnen hier dan gemakkelijk naar vragen en je kunt er zelf gemakkelijk over beginnen. Kijk op Puurvoorprofs.nl voor meer informatie, tips en materialen.

Wil je aan de slag met rookvrij-beleid in je instelling? Loop je tegen problemen aan bij het implementeren van rookvrij-beleid? Wil je advies? Onze aanjagers rookvrije ggz Anton van Balkom avbalkom@denederlandseggz.nl en Trijnie Rozema trozema@denederlandseggz.nl staan voor je klaar. Zie ook de campagne Rookvrije ggz