Naar homepage

Nog een paar dagen, dan start Stoptober

Publicatiedatum

Komende zaterdag is het zover! Dan begint Stoptober. Samen 28 dagen niet roken in oktober: daar gaat het om. Heb jij in jouw instelling je collega’s en cliënten al enthousiast gekregen om hun roken 28 dagen op pauze te zetten? Je hebt nog een paar dagen om de schijnwerpers op Stoptober te zetten. Daag cliënten én collega’s uit om het gewoon eens 28 dagen te proberen.

Maak het verschil voor cliënten en collega’s

Nog een paar suggesties om Stoptober tot een succes te maken:

Belangrijke rol zorgverlener bij Stoptober

Stoptober is een gemakkelijke manier om stoppen met roken met een cliënt te bespreken: het vraagt weinig tijd en is te combineren met een stopadvies. Het is bovendien bewezen dat een stopadvies van een zorgverlener veel vaker leidt tot een stoppoging.

Aanjagers rookvrije ggz

Ook op andere momenten in het jaar kun je je inzetten voor stoppen met roken of een rookvrije ggz. Heb je een vraag over het rookvrij krijgen van je instelling? Neem dan contact op met onze aanjagers rookvrije ggz Anton Van Balkom, avbalkom@denederlandseggz.nl en Trijnie Rozema, trozema@denederlandseggz.nl.

Factsheet rookvrije ggz

Ook op de themapagina Rookvrije ggz vind je informatie, bijvoorbeeld een factsheet over rookvrije ggz en de relatie tussen roken en mentale gezondheid.