Zoeken

Wil jij samen werken aan een toegankelijke en gezonde ggz-zorg door het verzamelen en analyseren van data? Wij zoeken een Data Adviseur

De organisatie

De Nederlandse ggz is de brancheorganisatie voor zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg. Als belangenbehartiger van bijna 100 ggz-aanbieders met ruim 89 duizend professionals vertegenwoordigen we meer dan 90 procent van de sector. Dat maakt ons dé partij om landelijk de belangen van de ggz te behartigen en afspraken te maken waardoor ggz‑professionals hun werk goed kunnen doen. 

Onze missie is het samen werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Als netwerkorganisatie maakt de Nederlandse ggz de verbinding met partners binnen en buiten onze sector. Want een goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. Iedereen kan bijdragen: cliënten en ervaringsdeskundigen, familie en geliefden, buren en vrienden, behandelaren en andere zorgverleners, bestuurders en leidinggevenden, beleidsmakers en politici. Samen zijn we de Nederlandse ggz. Ga jij met ons deze uitdaging aan? Wij zoeken een

Data Adviseur 
(32-36 uur per week)

Wat ga je doen?

De geestelijke gezondheidszorg moet kunnen vertrouwen op beschikbare en betrouwbare data. We verzamelen en analyseren data van stakeholders en leden, en binnen onze interne organisatie met als doel de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg te bieden. Nieuwe digitale mogelijkheden en technieken maken het mogelijk informatie slimmer te benutten en sneller te delen.

Als Data Adviseur werk je op tactisch en strategisch niveau aan het verzamelen, analyseren en ontsluiten van data en vertaal je deze naar kansen en maatschappelijke opgaven binnen de sector. Je verwerkt uitkomsten van analyses tot rapportages, factsheets, adviezen en beleidsvoorstellen. Je signaleert trends en (toekomstige) ontwikkelingen in data en databeheer en je brengt deze complexe materie terug naar begrijpelijke inzichten en adviezen voor collega adviseurs, woordvoerders, management en leden.

Je bouwt aan een relevant netwerk en licht data toe in verschillende overlegvormen. Je vertegenwoordigt de Nederlandse ggz in trajecten rond big data en draagt bij aan een visie op het halen van (management)informatie uit een grote hoeveelheid data uit een groot aantal verschillende bronnen.

Je bent als adviseur onderdeel van het team Zorg en Financiering en werkt nauw samen met het team Informatiebeleid en met de adviseurs Communicatie. 

Wat neem je mee?

Wat bieden we?

De Nederlandse ggz biedt een boeiende en inspirerende werkomgeving, met volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. We bieden je een contract voor de duur van één jaar met uitzicht op onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao ggz en in overeenstemming met de zwaarte van de functie. 
Je kunt rekenen op:

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in bovengenoemde functie, dan vragen wij je te reageren door jouw CV en motivatie te versturen naar vacature@denederlandseggz.nl.

Voor inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je contact opnemen met Monique Biemans, via telefoonnummer 06- 11 58 94 35  of via email mbiemans@denederlandseggz.nl