Naar homepage
Header festival van de leefstijl

Festival van de Leefstijl (Uitverkocht)

Datum en tijd
Locatie:
Het Museum van de Geest, Schotersingel 2, 2021 GE Haarlem

Na twee succesvolle en uitverkochte edities organiseert het waardenetwerk Verslaving en Gezonde Leefstijl, een initiatief van de Nederlandse ggz in samenwerking met het Museum van de Geest voor de derde keer het Festival van de Leefstijl. Nu leefstijl een prominente plek heeft in verschillende landelijke akkoorden (Integraal Zorg Akkoord, Green Deal Zorg, Nationaal Preventie Akkoord, Gezond en Actief Leven Akkoord) is het thema gezonde leefstijl ‘hotter’ dan ooit en wij smeden het ijzer graag als het heet is!

Samen met jou gaan we op het Festival van de Leefstijl aan de slag met gezonde en duurzame voeding, voldoende sport en bewegen, leefstijl als onderdeel van de behandeling en preventie. Op het festival ontmoet je vakgenoten: verpleegkundigen, psychiaters, onderzoekers, diëtisten, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen die hier serieus werk van willen maken. Je gaat naar huis met tips en ideeën om direct met leefstijl mee aan de slag te gaan. Naast lezingen en workshops, het ontspanplein en het activatieplein is er lekker, duurzaam en gezond eten.

Wil je concreet aan de slag én ook aandacht geven aan je eigen gezonde leefstijl en als kers op de taart ook nog accreditatiepunten verdienen, meld je dan snel aan (de early bird kaarten zijn op) zodat je er zeker bij bent!

Accreditatie

De accreditatie is toegekend door:

  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 4 punten
  • ADAP (Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici): 4 punten
  • Registerplein: 4 punten
  • KNMG-GAIA, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP): 4 punten
  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register: 4 punten
  • Leefstijlcoaches (BLCN): 4 punten
Accreditatie
Wiepkecahn1280web

Wiepke Cahn

Onze keynote speaker dit jaar is prof. dr. Wiepke Cahn, hoogleraar Lichamelijke Gezondheid bij psychiatrische aandoeningen bij het UMC Utrecht en bij Altrecht. Wiepke is een gerenommeerd onderzoeker, leider van het zorgprogramma Lijf en Leven én heeft dit jaar de oeuvreprijs gekregen voor haar werk van de NVvP. Wiepke vertelt je meer over het belang van interventies voor een betere lichamelijke én daarmee ook een betere psychische gezondheid van mensen met een psychiatrische aandoening.

Wat is er te doen?

Dit jaar richten we ons op vier thema’s: voeding, sport & bewegen, leefstijl als integraal onderdeel van de behandeling en preventie. Over elk van deze thema’s kun je workshops volgen waarin je meer kennis op doet over de laatste stand van zaken, kennismaakt met goede voorbeelden, maar vooral: handvatten krijgt om er mee aan de slag te gaan. Om de workshops echt interactief te maken en ruimte te bieden voor al jouw vragen, werken we in kleine groepen.

Tussen workshop ronde 1, 2 en 3 is er voldoende tijd om vakgenoten uit het hele land te ontmoeten en van elkaar te leren.

  • Activatieplein
  • Ontspanplein
  • Sprekers en workshops

Dit jaar wordt de luncht verzorgd door Stef Hazenbosch: Lekker eten thuis - Stefheid. Hij kookt veel met seizoensgroente en lokale producten. Rebel Kitchen verzorgt de hapjes. Rebel Kitchen is de perfecte mix tussen duurzaam, gezond en lekker waarbij ze zoveel mogelijk verschillende keukens mee nemen in het assortiment. Het motto van Rebel Kitchen is om zoveel mogelijk mensen te laten inzien hoe lekker en laagdrempelig plantaardig eten is!

Rebel kitchen
Groen